Minggu ini kecoh di laman sosial berkenaan isu seorang lelaki dikatakan membeli vape pada harga yang melampau iaitu RM17,000. Identiti siapa sebenar lelaki yang beli vape sehingga RM17K atau RM17,000 telah dikenal pasti melalui laman facebook dengan nama Tamura Imaizumi.

Beliau dikatakan membida vape tersebut pada malam sabtu lalu 5 September 2015, di Kuala Lumpur yang lokasinya dirahsiakan. Beliau berjaya membida Vape “Limited Edition” yang berjenama Champion GT dengan harga RM17K. Pada mulanya, harga bidaan dibuka pada RM1,800 sebelum dibida pada harga tertinggi RM17K.

Akibat mendapat hentaman daripada orang ramai dalam laman facebook lelaki tersebut membuat penjelasan dalam laman facebook bahawa dia membeli vape pada harga RM17K adalah kerana minat dan hobi masing-masing.

Pakcik Kau dan Tamura Imaizumi berjaya membida vape RM17K

Lepas isu beli vape RM17k dah reda sikit, tiba-tiba ada pula lagi satu isu beli barang dengan harga mahal. Kali ini, beli helmet pula dengan harga RM47,000.

Seorang lelaki yang dikenali dengan nama 'Pakcik Kau' di Facebook telah berjaya menjual sebuah helmet 'J-Force II Jack Red' kepada seorang pelanggan dengan harga RM47,000.


PakcikKau menjual helmet dengan harga RM47K

Tapi kalau diperhati betul-betul, individu yang terlibat dalam kedua-dua isu ini adalah orang yang sama. Betul tak?

Beliau merupakan Pakcik Kau yang telah membeli vape beharga RM17K dan beberapa hari kemudian telah menjual helmet dengan harga RM47K. Kalau dikira beliau telah mendapat untung RM30K dalam perniagaan tersebut.Post a Comment

 
Top